Blog

Lees hier alles over voeding en gezondheid!

1 juli 2022 - Geschreven door Kelly

De zin en (on)zin van Suppletie.

Supplementen hoe te gebruiken en waarom.

Lees verder

21 maart 2022 - Geschreven door Kelly

Moeilijke eters

Wil jou peuter of kleuter niet eten? is het elke dag strijd om wat eten naar binnen te krijgen? Geen zorgen, het is volkomen normaal en er is zeker wat aan te doen! Lees hier hoe en waarom maar vooral wat je er aan kan doen!

Lees verder

28 juli 2021 - Geschreven door Kelly

Leveroverbelasting

Ultraprocessed food ofwel: hoog industrieel bewerkt voedsel word gekenmerkt door goedkope basisingredienten die intensief industrieel zijn bewerkt met veel industriële vetten, suikers en additive maar weinig nutriënten en vezels bevatten. Het gebruik van bewerkt voedsel neemt wereldwijd toe en blijft groeien, dit soort bewerkt voedsel blijkt verantwoordelijk te zijn voor o.a. Gewichtstoename, laaggradige chronische ontstekingen en veel chronische ziekten (m’n welvaartsziekten) van deze tijd.

Lees verder

- Geschreven door Kelly

Blaasontsteking

Waarschijnlijk is dit een bekend verhaal bij veel vrouwen een blaasontsteking, je kan er knap ziek van zijn! Maar wat is het? hoe kom je hier nou aan en vooral hoe kom je er vanaf?

Lees verder

16 juli 2021 - Geschreven door Kelly

Doodsoorzaak nummer 1: ongezonde levensstijl

Wist jij dat een ongezonde levensstijl de nummer 1 doodsoorzaak wereldwijd is? 

Wat eigenlijk heel logisch is gezien onze maatschappij ons constant deze kant op stuurt.. netflix, bankhangen, binnen zitten, sportscholen dicht, het meest suikerrijke, calorierijke voedingsmiddelen voor het grijpen en in de aanbieding, stofjes toevoegen aan eten die onze hersenen voor de gek houden, waardoor je lichaam nog meer gaat vragen om suikers, vet en weinig beweging. 

Lees verder

10 juli 2021 - Geschreven door Kelly

Golden milk Goud in een glas!

Golden Milk, Het klinkt al heerlijk, en dat is het ook! Je heb er vast wel eens van gehoord. Golden milk komt oorspronkelijk uit India ook wel haldi ka doodh genoemd. Golden milk is een mengsel van (plantaardige)melken andere specerijen zoals kurkuma, gember en kaneel. Het zit vol gunstige effecten…

Lees verder

25 juli 2021 - Geschreven door Kelly

Hooikoorts; wat kan je er tegen doen?

HATSJIEEE!!
Voor sommige kan het dan ook heel ongemakkelijk voelen. Vele van jullie zullen het herkennen, voorjaar, zomer en jij of je vriend(in) loopt de hele dag te snotteren en met rode jeukende ogen. Hooikoorts. Heel vervelend zeker in deze tijd nu iedereen nogal gefixeerd is op elke kuchtje of een nies. 

Lees verder