1 juli 2022 - Geschreven door Kelly

De zin en (on)zin van Suppletie.

Supplementen hoe te gebruiken en waarom.

Hoe zit dat nu eigenlijk met voedingssupplementen?

Er is de afgelopen jaren veel aan onze voeding veranderd. Denk maar eens aan alle producten die er aan ons eten
worden toegevoegd. Maar ook pure, onbewerkte voeding is niet meer zo rijk aan vitaminen en mineralen als pakweg 50 jaar geleden. Om een voorbeelden te noemen: de hoeveelheid calcium en vitamine A in broccoli en appels is in die periode gehalveerd, in paprika zit 30% minder vitamine C en waterkers bevat 88% minder ijzer. Dus zelfs bij een gezond en gevarieerd voedingspatroon kun je tekorten oplopen.

Ondersteunend
Voedingssupplementen hebben een ondersteunende werking bij allerlei gezondheidsklachten. Het helpt tekorten aan te vullen. Lukraak van alles gaan slikken heeft echter geen zin. Je kunt wel vitamine C slikken wanneer je last hebt van je knie, maar dat zal weinig effect hebben. Het zal echter wel je weerstand verhogen. De dosering is ook belangrijk, want wanneer je te weinig neemt, helpt het niet. Te veel innemen is ook niet goed. Zelfs het tijdstip van inname is belangrijk. Het kan zelfs zijn dat supplementen niet goed werken, wanneer je ze niet op het juiste tijdstip inneemt. Visolie innemen in de ochtend werkt ontstekingsremmend en in de avond verbetert het je stemming. Een ander voorbeeld is probiotica. Die moet je innemen op een lege maag, want wanneer je dit supplement inneemt tijdens een maaltijd, maakt het de bacteriƫn dood.

Maatwerk
Alleen wanneer je goed productadvies krijgt om de supplementen op de juiste wijze in te zetten. Bij KB soullutions wordt er tijd voor je genomen om te luisteren naar je klachten/of wens. Uiteindelijk is maatwerk en aandacht voor jouw gezondheid het allerbelangrijkste!