Recept:
- 1 bos wortelen (liefst biologisch of uit de moestuin
- Olijfolie extra vergine olijfolie (1e/koude pers) liefst bio.
- 1 grote teen knoflook of 2 kleintjes
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
Bereiding:
- Verwarm de oven alvast voor op 190 graden. Haal het raster er uit en leg daar het bakpapier op.
- Was de wortels schoon en snij ze in repen.
- Meng de olijf olie, knoflook en paprika poeder door elkaar in de hakmolen.
- Als alles goed gemengd is verdeel dit dan over de wortels. Meng alles goed door elkaar.
- Doe het geheel in de oven en haal ongeveer ze na 20 minuten er uit zodra ze goudbruin zijn.
Variatietip: je kan er ook nog een klein stukje Parmezaanse kaas doorheen doen. Iets minder gezond.. maar super lekker
Tip tip: maak er ook eens lekkere pesto Mayo bij! Super lekkere combi!
Wat heb je nodig:
- 1 biologisch plantje basilicum
- 1 teen knoflook
- 100 gr pijnboompitten
- Flinke scheur olijf olie
- Klein stukje Parmezaanse kaas (naar inzicht)
- Snufje peper en zout
Doe het geheel in de hakmolen en meng het tot een glas mengsel, proef even mis je nog wat? Voeg dan naar eigen inzicht iets toe. Is het goed pak een eetlepel mayonaise en meng dat met de pesto.
Eetsmakelijk!
Gerelateerde recepten
Bekijk ook eens deze recepten.
Sweet Monkey Ice cream.
Met dit heerlijke toetje verras je iedereen! gegarandeerd een hit, super snel en makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten.
Lees verderSpelt Pancakes
Wie is er nu niet gek op pancakes? Ideaal als ontbijt of voor een heerlijke lunch. Snel en makkelijk gemaakt met slechts een paar ingrediënten. Dit recept is vega en lactose vrij! Maak het helemaal compleet met zelfgemaakte verse Chocolade pasta, vers fruit en je dag kan niet meer stuk!
Lees verder