Boekweit pannenkoek met appel

Zondagen lenen zich uitstekend voor gezonde pannenkoekjes voor jong en oud!
hieronder vind je een heerlijk recept voor boekweit pannenkoekjes!

Zondagen lenen zich uitstekend voor gezonde pannenkoekjes voor jong en oud! Hieronder vind je een heerlijk recept voor boekweit pannenkoekjes!

Wat het je nodig: 

Ingrediënten: 

 • 200gram  boekweitmeel
 • 3 eieren
 • 600ml plantaardige melk zoals havermelk of amandelmelk
 • flinke snuf zout
 • kokosolie
 • 1 geraspte appel
 • handje rozijnen
 • kaneel of koekjes/speculaaskruiden

Bereiding:

 • meng het meel, melk, zout en de eieren in een (beslag) kom met een mixer tot een glad beslag. het kan natuurlijk ook met een garde, zo train je je armen weer een beetje????
 • verhit de koekenpan met wat Kokosolie, als de olie goed gesmolten is kan je je eerste pannenkoekje bakken. zoals vaak met pannenkoeken mislukt vaak de 1e,  dus gebruik bij de 1e niet meteen te veel beslag.
 • strooi wat geraspte appel over het beslag samen met de rozijnen en kaneel. ik persoonlijk vind het altijd lekkerder om de kaneel al door het beslag te mengen. bak de pannenkoekjes tot de luchtbelletje in de bovenkant ontstaan en draai vervolgens om. als beide kanten een beetje bruin zijn, is je heerlijke pannenkoekje met appel klaar!

Eetsmakelijk!

Weetjes: wist jij dat boekweit een bron van tryptofaan is? Tryptofaan zorg er voor dat jou lichaam geluksstofjes aan kan maken zo ga je dus goed gemutst je dag beginnen!

Boekweit bevat per kopje maar liefst 23 gram eiwitten. Deze geven je lange tijd een verzadigd gevoel en voorkomen dat je snel naar een ongezonde snack grijpt. Zo blijf je op gewicht en val je makkelijk af als dat nodig is. Wat ook bijdraagt aan een gezond gewicht, is de grote hoeveelheid vezels en de aanwezigheid van langzame koolhydraten in boekweit. Vezels houden je niet alleen langer verzadigd, maar zorgen ook voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Je zal merken dat als je regelmatig boekweit crème, pannenkoekjes, crackers of noodles van boekweit eet je minder last hebt van eetbuien en niet snel te veel eet. Een mooie aanvulling op je eetpatroon dus als je moeite hebt om op gewicht te blijven. Boekweit past goed binnen een koolhydraatarm en glutenvrij dieet.

Gerelateerde recepten

Bekijk ook eens deze recepten.

Sweet Monkey Ice cream.

Met dit heerlijke toetje verras je iedereen! gegarandeerd een hit, super snel en makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten.

Lees verder

Heerlijke Pompoensoep!

Een pompoen; wanneer men hieraan denkt zal hij waarschijnlijk meteen denken aan de grote oranje dingen met griezelige vormen eruit gesneden. Dit is niet helemaal terecht; een pompoen heeft niet alleen een decoratieve functie zoals bij Halloween. Pompoen leent zich ook perfect als ingrediënt voor maaltijden of in dit geval als soep. Pompoensoep is een heerlijke herfstachtige soep die goed dienst doet als maaltijdsoep of als bijgerecht. De smaak van pompoensoep is erg uitgesproken maar in de regel lust iedereen het en het is goed te combineren met andere soorten groenten.

Lees verder

Havermout koekjes

Heerlijke havermout koekjes! Ideaal voor ontbijt, tussendoortje of als koekje bij de thee of koffie! Super snel en simpel te maken! Ik maak ze graag samen met mijn dochter en ze vind het elke keer weer een feestje!

Lees verder