Heerlijke Pompoensoep!

Een pompoen; wanneer men hieraan denkt zal hij waarschijnlijk meteen denken aan de grote oranje dingen met griezelige vormen eruit gesneden. Dit is niet helemaal terecht; een pompoen heeft niet alleen een decoratieve functie zoals bij Halloween. Pompoen leent zich ook perfect als ingrediënt voor maaltijden of in dit geval als soep. Pompoensoep is een heerlijke herfstachtige soep die goed dienst doet als maaltijdsoep of als bijgerecht. De smaak van pompoensoep is erg uitgesproken maar in de regel lust iedereen het en het is goed te combineren met andere soorten groenten.

Pompoensoep

Het is officieel herfst! dus tijd voor heerlijke seizoens recepten zoals  deze overheerlijke pompoen soep!

Benodigdheden

  • 1 pompoen (een flespompoen of zo’n traditionele oranje Halloween-stijl pompoen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 500ml groentebouillon
  • 500ml kippenbouillon
  • 2 Uien (liefst rode ui)
  • 3 Wortels  (of een zak voorgesneden wortels met ui)
  • Peper
  • Zout
  • Scheutje roomboter
  • Champignons in plakjes
  • Kip reepjes (optioneel)

Bereiding:

  1. Snijd de pompoen in stukken en haal het vruchtvlees eraf (afschillen mag ook, maar dat lukt niet bij alle soorten pompoen.). Snijd de pompoen in kleine blokjes.
  2. Doe een scheut roomboter in de pan en snijd de 3 teentjes knoflook in fijne stukjes (of doe het even in de hakmolen) doe de fijn gesneden knoflook in de soeppan en doe de blokjes pompoen, de wortel en de ui erbij. Zet dit op een matig vuur ongeveer 5 minuten en roer af en toe even goed door.
  3. Voeg ondertussen de bouillon in een maatbeker met een liter water. Schenk de bouillon in de pan met de pompoen, ui en wortel en breng het aan de kook.
  4. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken. Snijd ondertussen even de champignons.
  5. Haal na 20 minuten kleine porties (!) soep uit de pan en giet het in de blender. Zet de blender kort aan zodat de soep mooi glad wordt en giet het in een schaal of andere pan. Doe dit totdat je alles gepureerd hebt.
  6. Giet de soep weer in de pan en voeg de champignons en de kip reepjes toe. Laat dit nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken en dan is je soep klaar!
  7. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.

Gerelateerde recepten

Bekijk ook eens deze recepten.

Magnesium rijke soep!

Met dit heerlijke recept heb je meteen ⅔ van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnen!

Lees verder

Creamy pompoen lasagne

Creamy lasange van pompoen en spinazie

Lees verder

Bananenbrood

Eindelijk kan het weer! De keuken is klaar en dus heb ik weer heerlijk bananen brood gemaakt!

Lees verder