Pompoensoep
Het is officieel herfst! dus tijd voor heerlijke seizoens recepten zoals deze overheerlijke pompoen soep!
Benodigdheden
- 1 pompoen (een flespompoen of zo’n traditionele oranje Halloween-stijl pompoen)
- 3 teentjes knoflook
- 500ml groentebouillon
- 500ml kippenbouillon
- 2 Uien (liefst rode ui)
- 3 Wortels (of een zak voorgesneden wortels met ui)
- Peper
- Zout
- Scheutje roomboter
- Champignons in plakjes
- Kip reepjes (optioneel)
Bereiding:
- Snijd de pompoen in stukken en haal het vruchtvlees eraf (afschillen mag ook, maar dat lukt niet bij alle soorten pompoen.). Snijd de pompoen in kleine blokjes.
- Doe een scheut roomboter in de pan en snijd de 3 teentjes knoflook in fijne stukjes (of doe het even in de hakmolen) doe de fijn gesneden knoflook in de soeppan en doe de blokjes pompoen, de wortel en de ui erbij. Zet dit op een matig vuur ongeveer 5 minuten en roer af en toe even goed door.
- Voeg ondertussen de bouillon in een maatbeker met een liter water. Schenk de bouillon in de pan met de pompoen, ui en wortel en breng het aan de kook.
- Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken. Snijd ondertussen even de champignons.
- Haal na 20 minuten kleine porties (!) soep uit de pan en giet het in de blender. Zet de blender kort aan zodat de soep mooi glad wordt en giet het in een schaal of andere pan. Doe dit totdat je alles gepureerd hebt.
- Giet de soep weer in de pan en voeg de champignons en de kip reepjes toe. Laat dit nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken en dan is je soep klaar!
- Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
Gerelateerde recepten
Bekijk ook eens deze recepten.
Spelt Pancakes
Wie is er nu niet gek op pancakes? Ideaal als ontbijt of voor een heerlijke lunch. Snel en makkelijk gemaakt met slechts een paar ingrediënten. Dit recept is vega en lactose vrij! Maak het helemaal compleet met zelfgemaakte verse Chocolade pasta, vers fruit en je dag kan niet meer stuk!
Lees verder